Trafik Sigortası Yenileme Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

25-11-2022 22:29
Trafik Sigortası Yenileme Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Trafik Sigortası Yenileme Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 25.11.2022
 

Trafik Sigortası Yenileme Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Süresi dolmuş trafik sigortası, sonrasında ağır cezalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz, bu nedenle sigorta poliçesinin geçerliliğini her zaman kontrol etmek önemlidir. Bu durumlarda, sigorta şirketleri, yenilemeye devam etme ihtiyacı konusunda uyarmak ve cezaya maruz kalmamak için müşterilere hala sona erme bildirimi gönderir. Süresi dolmuş trafik sigortası ile ne yapılacağı, poliçe bitiş tarihi nasıl kontrol edileceği ve beklenen ödemesiz sürenin ne kadar olacağı bakalım.

Trafik sigortasının ne zaman sona erdiğini nasıl anlarız;

Trafik sigortasının ne zaman sona erdiğini öğrenmek için, poliçenin yürürlük tarihini ve teminatın sona erme tarihini gösteren sigorta sözleşmesini kontrol etmeniz gerekir . Birçok şirket, şirket uygulamasını veya şirket web sitesinde ayrılmış alanda bulunan hizmetleri kullanarak son teslim tarihini dijital olarak kontrol etmenize izin verir.

Bilgileri eski kâğıt işaretinin yerini alan dijital sigorta belgesi olan elektronik sigorta sertifikasında bulabilirsiniz. Ayrıca e-devlet ile de araç plakasını girip sigorta poliçesinin ne zaman sona erdiğini öğrenebilirsiniz.

Trafik sigortası ne zaman sona eriyor, dolaşım yapabilir miyim? Genel olarak motorlu taşıtlar için üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortası poliçesi, sözleşmede belirtilen poliçenin yürürlük tarihinden itibaren 1 yıl sürer. Aynısı, yan garantiler, hırsızlık ve yangın sigortası gibi Kasko sigortası için de geçerlidir.

Son tarihten sonra, yasa 15 günlük bir ödemesiz dönem sağlar; bu nedenle, yenileme olmasa bile, teminat, poliçe bitiminden sonra 2 hafta daha geçerliliğini korur. Süresi dolmuş araba sigortası ile araba kullanmak mümkün değildir, bu nedenle, sona erme tarihinden itibaren 15 gün sonra, yeni bir trafik sigortanız olmadan arabayı kullanmanıza artık izin verilmez.

Açıkçası, geçici sigorta kapsamı gibi daha az yaygın olmasına rağmen, farklı süreli poliçeler de vardır. Bu durumlarda, sözleşmede belirtilen poliçenin bitiş tarihini kontrol etmek gerekir. Bu yazımızda sizlere zorunlu trafik sigortasının kapsamı ve zorunlu süre kavramlarından bahsetmeye çalıştık.

Artık trafik sigortanızın bitiş süresini çok daha kolay takip edebileceksiniz. Carvocal olarak sizin ve aracınızın her zaman yanındayız. Her konuda aracınıza destek olmaya hazırız.

Mağazamızdaki ürünlerimiz ile de sürüş keyfinizi üst sıralara çıkarmaya adayız.

Örneğin mağazamızda bulunan Photon Acorn 9005 Led Xenon Far Ampulü ile otomobil tutkunları için geleneksel lambaların yerine alternatif oluşturuyoruz.  Photon Acorn 9005 Led Xenon Far Ampulünün bazı özelikleri; Yola, optimum görünürlük Önemli ölçüde daha yüksek, daha net, daha derin ve daha düzgün ışık huzmesi, Geleneksel halojen ampullerden daha uzun ömür sağlar.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.