Size En Uygun Multimedya Nasıl Seçilir?

09-04-2021 17:47
Size En Uygun Multimedya Nasıl Seçilir?

Araba teypleri, araç ses sisteminin merkezidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz bu kadar çok çeşit varken, size en uygun olanı nasıl seçersiniz? Bu yazı, sizin ve arabanız için doğru multimedyayı bulmak için seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır.


Multimedya sisteminin faydaları nelerdir.


Daha iyi ses kalitesi


Multimedya sistemleri aracınızın orijinal teyplerine göre sadece daha yüksek ses çıkışlarına sahip olmasını değil, aynı zamanda daha temiz, daha zengin ve daha ayrıntılı ses üretir. Gelişmiş ton kontrolleri, müziğin ince ayarını daha iyi yapmanızı sağlar.


Dokunmatik ekranlar teybinizi ve telefonunuzu kontrol etmeyi kolaylaştırır.


Müzik ve ek işlevler için yeni kaynaklar


Multimedya almanın en yaygın nedenlerinden biri, müzik seçenekleriniz ve aşağıdaki gibi diğer işlevlere sahip olmaktır.


  • Yüksek çözünürlüklü müzik dosyaları dahil olmak üzere dijital ortam oynatma
  • Android Auto ve Apple CarPlay dahil olmak üzere Android ™ ve iPhone® desteği
  • Video izleme
  • Bluetooth® bağlantısı
  • GPS navigasyon
  • Spotify, Apple Müzik ve diğer uygulamalarla ilgili kaynaklar için destek


Arabanıza tam uyuyor mu?


Gösterge panelinize mükemmel şekilde uyan, aracınız için özel üretilmiş, orjinal soket yapısında olduğundan emin olun. Bu kısım çok kolay internet sitemizden aracınızı seçerek uygun modelleri görebilirsiniz. 


Müziğinizi nasıl dinliyorsunuz?


Bu soruyu cevaplamak, doğru multimedyayı seçmenin bir sonraki adımıdır. Hangi seçeneklerin "olmazsa olmaz" olduğunu bilmek, aramanızı daraltmanıza ve sizin için önemli olan özelliklere odaklanmanıza yardımcı olur, böylece tercih ettiğiniz şekillerde dinleyebilirsiniz.


  • Telefonunuzdan müzik: Telefonunuzu kontrol edecek veya Bluetooth özelliğine sahip bir multimedya olmalı.


  • USB’ den müzik: Çoğu multimedyada USB girişleri bulunur , böylece arabanızda her zaman bir flash bellek veya başka tür bir depolama cihazına yüklenen, kullanıma hazır bir müzik kitaplığına sahip olabilirsiniz. Bazı multimedyalar da SD kart girişleri de mevcuttur.



  • CD'ler: Hala CD dinliyorsanız, yeni multimedyanın bunları çalabildiğinden emin olun. İhtiyacınız olan şey bir CD veya DVD alıcısıdır. Disk oynatmaya ihtiyacınız yoksa, USB girişi ve bluetooth özelliği size yetecektir.


  • Apple Müzik veya Spotify: Multimedyanıza dinlediğiniz müzik platformunu yüklendiğinden emin olun.



  • FM radyo: Güçlü alıcıya sahip multimedyalar, radyo sinyallerini daha iyi çeker. 


İstediğiniz müzik dışı işlevler nelerdir?

Günümüzün araç multimedyaları sadece müzik çalmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Bunun gibi diğer seçenekleri düşünün.


  • CarPlay ve Android Auto: Dokunmatik ekranlı multimedyalar, akıllı telefonunuzu aracınız ile eşleştirmek için en iyi işi yapar. CarPlay ve Android Auto uygulamaları, en sevdiğiniz araba merkezli telefon hizmetlerini (navigasyon, arama ve müzik dinleme) sağlar. 


  • Bluetooth: Bluetooth bağlantısı, uyumlu bir telefonla kullanıldığında size eller serbest arama ve ses akışı özgürlüğü verir. Ayrıca telefon rehberinizin multimedya sistemine aktarıldığından emin olun. Açıkçası, buna ihtiyacınız olmadığını düşünseniz bile son derece işlevsel uygulamadır.


  • Navigasyon: Yerleşik GPS antenine sahip multimedyalar, çevrimdışı navigasyon internet olmadan yolunuzu bulmanızı yardımcı olur. Navigasyon gözünü yoldan ayırmadan sesli bir şekilde sizi yönlendirir. 


  • Dokunmatik ekran kontrollerinden bahsetmişken : Büyük ekranlar, birçok yerleşik özellik ve kolay görüntülenebilirlik, ses sisteminizi büyük ekranlı bir alıcı etrafında oluşturmanın avantajlarından sadece birkaçıdır. 


Daha iyi bir görüntü


Yüksek teknoloji ürünü multimedyalar otomobilinizin iç mekanının görünümünü iyileştirebilir. Şarkı, albüm ve sanatçı bilgilerini çok fazla kaydırma yapmadan tek bir büyük ekranda göremezsiniz. Ayrıca teybinizi kontrol etmeyi ve ayarlamayı da kolaylaştırırlar.


Genişletilebilirlik


Yardımcı girişler, USB bağlantıları ve ses / video çıkışları, taşınabilir müzik çalarları, arka koltuk video ekranlarını, harici amplifikatörleri ve güçlendirilmiş subwoofer'ları yeni stereonuza bağlayarak sisteminizi genişletmenize olanak tanır.


Özellikle preamp çıkışları , hoparlörlerinize veya bir subwoofer'a güç sağlamak için harici amplifikatörler bağlamanıza izin verir. Çıkış sayısı değişebilir, ancak en az bir setiniz olmalıdır. 


Araç Özelliklerini Destekleme


  • Aracınızın orjial teybinizde gördüğünüz özelliklerini ya da ayarlarını desteklediğinden emin olun.
  • Yeni multimedya ile direksiyon kontrollerinizi kullanmaya devam etmeniz gerekir. 
  • Orjinalde bulunan park sensörlerinin çalışması için multimedya sisteminizin desteği önemlidir.


Bir sonraki adım nedir?


En çok istediğiniz özelliklerin bir listesini yazın. Ardından, arabanıza uyan multimedya sistemleri için internet sitemizi ziyaret edin. Daha detaylı bilgi almak için mağazalarımıza gelebilir, telefonlarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.