Mükemmel Ses Sistemi Kurmak

26-11-2019 13:10
Mükemmel Ses Sistemi Kurmak

Mevcut ses sisteminiz size nasıl hissettiriyor? Bas sesleri mi az geliyor, yoksa sanatçının sesleri mi az? Muhtemelen fabrikasyon hoparlörleriniz mevcut teybinizle birlikte çalmaya çalışıyor. Neyse ki aracınız için değerlendirebileceğiniz bir çok ses sistemi ürünü mevcut.

Bir aracın ses sisteminde ki problemi teşhis etmek kolay değildir. Kulağa kötü geliyor ama sorun ne? Bunu anlamak için ses uzmanı olmanıza gerek yok. 

Bir kaç adımda ses sistemizde ki eksikleri tespit edebilirsiniz. Öncelikle teybinizin tüm fonksiyonlarının tam çalıştığından emin olun. Sonrasında balans ve fader ayarlarından tüm hoparlörleri ayrı ayrı dinleyin. Gürültülü bir yola çıkın ve sesi biraz yükseltin hoparlörlerin eksiklerini tespit edin. Aynı ses seviyesinde aracınız park haline getirin. Bas, mid ve tiz ayarları orta seviyede (flat) olsun.

Aracınızda ki tüm bileşenlere 1-10 arasında bir not verin. İlk önce düşük puanlı bileşenleri değiştirmek sizi en kolay şekilde sonuca ulaştırcağı gibi, aynı zamanda da paranızın cebinizde kalmasını sağlayacaktır. Orjişnal teybinizi bir multimedya sistemi ile değiştirmek başlangıç olarak iyi olacaktır. Bu sayede hem hoparlörlerinize gelen ses sinyallerini yükseltmiş olur, hem de bunun yanında multimedya sisteminin getirdiği ek özelliklerden (navigasyon, internet, telefon, geri görüş kamerası v.b.) faydalanırsınız.

Peki araç ses sisteminizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz?

Fabrikasyon hoparlörler genelde kağıttan ve diğer ucuz malzemelerden üretilmişlerdir. Birinci sınıf olsalar bile hızlı bir şekilde aşınır ve yıpranırlar. Bu nedenle aracınızı ilk aldığınızda güzel çalsalar bile zamanla verimlilik düşecektir. 

Sonradan ilave edilen hoparlörler daha dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Coaxiel hoparlörler aracınızda olanlardan daha iyi bir ses sağlar.

Müziğin tüm tınılarını duymak istiyorsanız, amfi, woofer ve tweeter lı bir sistem kullanmanız gerekir. Bir amplifikatör hoparlörlerinize giden sesin bozulmadan artmasını sağlar. Ayrıca müziğin ayrıntılarını ve netliğini ortaya çıkararak daha iyi bir ses kalitesi sağlar.

Müziği seviyor ve biraz daha derinlik istiyorsanız. Sisteminize bir subwoofer eklemeniz gerekir. Uygun bir amfi tarafında sürelen subwoofer sesi daha zengin hale getirir. 

Şimdi ses sisteminizi değiştirmeye karar verdiğinize göre aşağıda ki linkten bütçenize ve isteğinize göre olan ses sistemlerini seçebilirsiniz.

https://www.carvocal.com/kategori/ses-sistemleri


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.