Kış Lastikleri ve Değişim Tarihleri

02-11-2022 23:25
Kış Lastikleri ve Değişim Tarihleri

Kış Lastikleri ve Değişim Tarihleri

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 02.11.2022
Girl in a jacket
 

Kış Lastikleri ve Değişim Tarihleri

Koronavirüs pandemisi, kış lastiklerinin yaz lastikleriyle değiştirilmesi için fazladan bir ay süre tanıdı, ancak tersine çalışma için başka bir uzatma öngörülmedi. Şu anda, aslında, yasanın belirttiği geleneksel tarihler onaylandı. Yani kısaca eski tarihlere geri döndük.

Kış lastikleri ne zaman değiştirilir

Bu yıl, aracı yasal zorunluluklara uygun hale getirerek kış mevsimine göre donatmanın zamanı geldi. Özellikle kış lastiği değiştirme tarihleri ​​klasik olup, zorunluluğu 1 Kasım 2022'den itibaren yürürlüğe girer ve 1 Nisan 2023'e kadar geçerli kalır .

Bu süre boyunca, yalnızca onaylı kış lastikleri veya kar zinciri gibi gemide izin verilen kaymaz cihazlarla dolaşıma izin verilecektir. Yükümlülük, yönetici tarafından belirlenen ve uygun yol işaretleri ile uygun şekilde belirtilen yol bölümlerinde öngörülmüştür.

Aynı zamanda toleranslar vardır, aslında 15 Ekim 2022'den itibaren kış lastikleri takmak mümkündür, ancak 15 Mayıs 2021'e kadar yaz lastikleri ile değiştirilebilirler. İstisnalar arasında bazı dağlık alanlar vardır. 3,5 tona kadar olan motorlu taşıtlar için 15 Ekim'den itibaren zorunluluk başladı.

Kış lastikleri: gecikmelere dikkat edin Bir yandan Covid-19, yetkililerin kış lastiklerini değiştirme tarihlerini ertelemesine yol açmazken, diğer yandan Coronavirüs acil durumuyla bağlantılı mevcut durumla ilgilenmek gerekiyor. Sosyal mesafe önlemleri de dahil olmak üzere sağlık güvenliği kısıtlamaları, sürücülerin yüksek talebi nedeniyle lastik tamircilerini baskı altına alma riski.

Birçok atölyede yaz lastiklerinin kış lastikleriyle değiştirilmesi sadece randevu ile mümkündür, bu nedenle önceden hareket etmek ve müdahaleyi önceden ayırtmak önemlidir. Yüksek talep ve uzmanlaşmış merkezlerde katılımı azaltma ihtiyacı göz önüne alındığında, lastik değiştirme zamanlaması beklenenden daha uzun olabilir.

Aynı durum, Ekim ve Kasım aylarında merkezlenen güçlü talebin teslimat sürelerinin uzamasına ve bulunabilirliğin azalmasına yol açtığı kaymaz cihazların satın alınması için de geçerlidir. İyi durumda olmak, Karayolları Kanunu'nun öngördüğü cezalardan kaçınmak ve aynı zamanda kış aylarında araç kullanırken maksimum güvenliği sağlamak için çok önemlidir.

Peki kış mevsimin getirdiği doğa koşullarına arabalarımız hazır mı? Kar yağdığı zaman arabayı geriye sürmek ne kadar da zor olduğunu bilmeyen yoktur. Kaliteli bir geri görüş kamerası sizi bu yükten kurtarabilir. Carvocal olarak arabalarınızın güvenliği bize emanet. Ürünlerimize araba modelinizi seçerek buradan göz atabilirsiniz. Özellikle bu yazımızda bahsedeceğimiz Audi A4 Geri Görüş Kamerası size birçok avantaj sağlıyor.

İşte genel özellikleri;
Sensör 1,3 CMOS 
TV Modu PAL,NTSC
Pixeller 720H x 480V
Çözünürlük 600TVL
Ekran Yenilenme Hızı 25,30fps

ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.