Elektrikli Arabaların Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

22-11-2022 23:02
Elektrikli Arabaların Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Elektrikli Arabaların Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 20.11.2022
 

Elektrikli Arabaların Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sıfır emisyonlu arabaların yaygınlaşması, e-mobiliteyi giderek daha somut bir gerçekliğe, arabalardan kaynaklanan CO2 emisyonlarını azaltmak içinde ekolojik bir çözüme dönüştürüyor. Ancak, bir aracı satın almadan önce elektrikli araç bakımının nasıl çalıştığını da bilmeniz gerekir. Özellikle şarj edilebilir arabalarda ne gibi müdahaleler yapılması gerektiği ve yeşil arabaların bakımı için yapılması gereken maliyetlerin bilinmesi önemlidir. Tam olarak ne olduğunu ve elektrikli arabanın bakım maliyetinin ne olduğunu görelim.

Elektrikli arabanın bakımı nasıl yapılır?
Elektrikli bir otomobilin bakımı, endotermik bir otomobilden, yani benzinli, dizel, LPG veya metan yanmalı motorlu araçlardan şüphesiz daha kolaydır. Bunun nedeni, elektrikli otomobillerin endotermik bir motoru olmaması ve ayrıca sık sık değiştirilmesi gereken aşınmaya maruz kalan bir dizi bileşeninin olmamasıdır. 

Elektrikli araba akülerinin bakımı
Bir elektrikli otomobilin ana bileşeni pil takımıdır, yani araca güç sağlayan ve özerkliğini belirleyen depolama sistemini oluşturan modüllerdir. Kolondan veya duvar kutusu aracılığıyla şarj etmek, pilin verimliliğini kademeli olarak azaltır, bu nedenle bu elemanın düzenli kontrollere tabi tutulması önemlidir. Modern elektrikli otomobillerin piller üzerinde uzun bir garantisi var, aslında birçok üretici 8 yıl veya 150-200 bin kilometrelik bir kapsama alanı sunuyor.

Elektrikli bir arabanın bakım maliyetleri

Elektrikli otomobillerin bakım maliyeti, endotermik makinelerin bakım maliyetlerinden kesinlikle daha düşüktür, ancak dikkate alınması gereken bir maliyettir. Genel olarak endotermik arabalara kıyasla %20-40 civarında bir tasarrufu hesaba katmak mümkündür, örneğin Fiat elektrikli 500'ün bakımında %35'lik bir tasarrufa işaret etmektedir.

 Kuponun fiyatı, sıfır emisyonlu şehir arabaları için daha düşük maliyetler ve SUV'ler ve premium elektrikli sedanlar için daha yüksek bir maliyetle, elektrikli araba modeline ve atölyede gerçekleştirilen müdahalelere bağlıdır.

  Otomotiv üreticileri, araç güvenliğini artırmak, en iyi bağlantı çözümlerini sağlamak ve araçtaki kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesine doğru ilerliyor. Sizleri harika bir multimedya sistemi ile tanıştırmak istiyoruz. Chrysler 300C Android Multimedya Sistemi…

İşte bazı özellikleri;

Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran
Akıllı telefon eşleştirme
Çok standartlı radyo alımı için analog ve dijital alıcılar
Multimedya desteği 
Gelişmiş araç özellikleri
Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu
Multimedya sistemlerimiz sadece Chrysler 300C Android Multimedya Sistemi ile de kalmıyor.

Bütün modellere ait multimedya çözümlerimiz bulunmaktadır. Göz atmak için hemen buraya tıklayın.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.