DSP Amplifikatör Nedir?
1. DSP nedir?
DSP (Dijital Sinyal İşleme), büyük miktarda ses sinyalini işlemek için dijital sinyalleri kullanan bir mikroişlemcidir. Analog bir sinyali alıp 0 veya 1 dijital sinyale dönüştürerek çalışır. Dijital sinyali değiştirilir, siler ve geliştirilir ve dijital veriler diğer sistem yongalarındaki analog verilere veya gerçek ortam biçimine göre yorumlar.
DSP amplifikatörlerinin basit bir işleyişi vardır. DSP yongalı bir güç amplifikatörüdür. Sadece sıradan güç amplifikatörü tarafından ses sinyalinin güç amplifikasyonu işlevi değil, aynı zamanda ses sinyali üzerinde dijital efekt işleme işlevi de vardır.
3. DSP güç amplifikatörü ve sıradan güç amplifikatörü arasındaki fark.
Piyasada çok pahalı sıradan güç amplifikatörleri var. Bu güç amplifikatörleri nispeten kararlı ve uzun ömürlüdür, ancak DSP güç amplifikatöründen bir farkı vardır. Normal güç amplifikatörü, DSP güç amplifikatörünün ses kalitesini karşılamak istiyorsa, ek bir bağımsız DPS ye ihtiyaç duyar.
a) Sıradan güç amplifikatörleri sadece kazancı, yüksek ve düşük geçişi ayarlayabilir ve bilgisayara bağlanamaz.
DSP güç amplifikatörü bilgisayar tarafından ayarlanabilir, her kanalın parametrelerini (EQ, gecikme, geçiş noktası vb.) ayarlayabilir, frekansı seçebilir veya ortama göre ekleyebilir, hoparlör sesinin zamanını ayarlayabilir. Aynı zamanda insan kulağına ulaşabilir ve eşitleme sağlamak ve daha düşük bozulma ve daha iyi müzik elde etmek için farklı frekans bantlarında hata ayıklayabilir.
b) Geleneksel güç amplifikatörünün ana işlevi güç amplifikasyonudur.
Tüm geleneksel güç amplifikatörlerinin işlevleri çok farklı değildir. Başlıca farklar güç, bozulma, sinyal-gürültü oranı, kontrol gücü vb. Güçlendirilecek güce ek olarak, DSP güç amplifikatörü, girişin hassasiyet eşleşmesi, basit frekans bölmesi ve düşük frekans geliştirme gibi temel işlevlere sahiptir. Fonksiyon daha güçlü ve karmaşıktır.
DSP amplifikatörlerinin ana işlevi ses sinyallerini işlemek ve gücü yükseltmektir.Ayrıca, birden fazla ses girişi işlevine sahip birçok DSP amplifikatörü vardır. DSP işlevi sayesinde, ses işlemede sadece temel hassasiyet eşleştirme ve basit geçiş işlevi değildir. Örneğin, her kanal standart fonksiyonlar olan frekans bölünmesini, EQ, gecikmeyi, sessizliği, fazı, vb.
4. DSP amplifikatör avantajları.
1) Dinleme açısından, DSP amplifikatörünün gücü çok güçlüdür ve güç gerçekten iyidir. Aynı zamanda, yüksek güç nedeniyle yumuşak ve esnek bir ses elde eder. Müzik tarzı açısından vokal, pop şarkılar ve klasik müzik kolayca yönetilebilir. Tabii ki, yüksek güç nedeniyle, büyük dinamik rock veya dans müziği de iyi performans gösterebilir.
2) Bileşen değerlerinin toleransına duyarlı değildir ve sıcaklık ve çevre gibi dış faktörlerden daha az etkilenir;
3) Adaptif filtreleme elde etmek için işlemcinin katsayılarını ayarlamak uygundur;
4) Analog işlemle gerçekleştirilemeyen fonksiyonları gerçekleştirebilir: doğrusal faz, çoklu örnekleme hızı işleme, basamaklı, kolay depolama, vb.
5) Çok düşük frekanslı sinyaller için kullanılabilir;
6) Kolay kurulum sağlar;
7) Zorlu ortamlarda, ses geçişlerini telafi etmek için ayar fonksiyonunu kullanabilir.
5. DSP amplifikatörleri hangi sorunları çözebilir?
DSP amplifikatörleri birçok ses sistemindeki yaygın sorunları çözebilir.
Örn:
►Ses yerelleştirme sorunu,
►Yüksek-orta-düşük ton seviyeleri ,
►Ses bulanıklığı sorunu,
►Ses alanı problemi,
►Yerleme sorunu,
►Bas, mid, twitter, vb.
Dsp amplifikatörleri incelemek ve satın almak için www.carvocal.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.