Carvocal Uzman Personeli Açıklıyor; araç hoparlörleri nasıl bağlanır?

23-11-2022 21:13
Carvocal Uzman Personeli Açıklıyor; araç hoparlörleri nasıl bağlanır?

Carvocal Uzman Personeli Açıklıyor; araç hoparlörleri nasıl bağlanır?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 21.11.2022
 

Carvocal Uzman Personeli Açıklıyor; araç hoparlörleri nasıl bağlanır?

Bu yazımızda teknik personellerimiz bir araya gelerek araç hoparlörlerinin nasıl daha sağlıklı bağlanacağını sizin için anlattı. Hadi gelin alanında uzman teknik personellerimize kulak verelim; Hoparlörlerin paralel olarak nasıl bağlanacağı basit bir grafik ve birkaç kelime ile açıklanabilir. Size daha fazla devre şeması ve hoparlörlerin paralel ve seri bağlantısını birleştirmek için bir devre gösteriyoruz.

Amplifikatörler ve hoparlörler üzerindeki iki satıra genellikle "+" ve "-" veya "Sinyal" (SIG) ve "Toprak" (GND) denir. Aslında, hoparlör sinyali ikisi arasındaki AC voltajıdır.

Birkaç hoparlörün aynı kutbunu bir amplifikatör bağlantısına bağlayın: amplifikatörden +'ya iki hoparlörden + ve - amplifikatörden - iki hoparlöre. Hoparlörler paralel olarak bağlanır.

Hoparlörler, klasik hoparlör hatlarına paralel olarak bağlanması en kolay olanıdır. Ancak hoparlörleri bir jak ve cinch ile paralel olarak da bağlayabilirsiniz. Hoparlör bağlantılarını ve avantajlarını ve ayrıca jakların atanmasını diğer pratik ipuçlarında açıklıyoruz.

Hoparlörleri paralel bağlarsanız, amplifikatör gücü Ptot, her iki hoparlör arasında PA ve PB'ye bölünür. Ancak, genel performans değişmez.

Toplam empedans Ωtoplam, iki hoparlörün ΩA ve ΩB giriş empedanslarından elde edilir: Ωtoplam = 1/(1/ΩA + 1/ΩB)+1/(1/ΩC + 1/ΩD).

Biraz değiştirilmiş formül şöyledir: Ωges = ΩA × ΩB / (ΩA + ΩB). Paralel olarak bağlanmış aynı empedansa sahip iki hoparlör, birlikte empedansın yalnızca yarısına sahiptir.

İlgili hoparlörlerin gücü PA = Pges × Ωges / ΩA ve PB = Pges × Ωges / ΩB'dir. Hoparlörlerin toplam giriş empedansı ile amplifikatörün çıkış empedansının aynı olması optimaldir. Hoparlörün giriş empedansı da daha yüksek olabilir. En kötü durumda, sinyal biraz daha sessiz, daha donuk ve saldırılar daha az keskin geliyor. Ancak: Hoparlör empedansı çok düşükse, amplifikatörde hasar meydana gelebilir.

Çoğu amplifikatör 4, 8 veya 16 ohm gerektirdiğinden, bu giriş empedansını oluşturmaya çalışmalısınız. Örneğin, paralel olarak bağlanmış iki adet 16 ohm'luk hoparlör, 8 ohm'luk bir giriş empedansı verir.

Uyarı: toplam empedans, asla en düşük empedansa sahip hoparlörünkinden daha yüksek değildir. 1 megohm hoparlörü ve 2 ohm hoparlörü paralel bağlarsanız, giriş empedansı yaklaşık 2 ohm kalır. Sadece 1 megaohm hoparlörün performansı sıfıra yakındır.

Elbette, kendinizi iki paralel hoparlörle sınırlamak zorunda değilsiniz. Formülleri, daha da fazla hoparlör için değerleri hesaplamak için de kullanabilirsiniz.

Carvocal olarak her zaman sizin ve aracınızın yanında daima bir telefon kadar uzaklıkta teknik personelimizin olduğunu bildirmekten mutluluk duyarız. Sadece telefon ile değil aynı zamanda canlı sohbet ile de daha fazla bilgi sorabilir teknik destek isteyebilirsiniz. Aracınıza en uygun hoparlör sistemlerine göz atmak için tıklayın.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.