Aracınız İçin En İyi Hoparlör Nasıl Tercih Edilir?

14-10-2022 22:46
Aracınız İçin En İyi Hoparlör Nasıl Tercih Edilir?

Aracınız İçin En İyi Hoparlör Nasıl Tercih Edilir?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 14.10.2022
Girl in a jacket
 

Aracınız İçin En İyi Hoparlör Nasıl Tercih Edilir?


Bir araba hoparlörü seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Bu yüzden bu rehberde size bundan bahsetmeye karar verdik! Hemen başlayalım. Her şeyden önce, ürün hakkında iyi bir temel bilgiye sahip olmanız ve arabanızdaki amplifikatörün en iyi ana özelliklerini anlayabilmeniz gerekir.

İşleri basitleştirmek için, bu ürünü satın almadan önce, her sürücünün normalde en sık sorduğu sorulardan yola çıkarak sizin de kendinize sorabileceğiniz bazı soruları önceden yanıtlamaya çalıştık.

Arabanız için hoparlör alırken akılda tutulması gereken en önemli faktörün, sahip olduğumuz veya satın almak istediğimiz amplifikatörün, ses idealimize göre tam olarak beklediğimiz gibi çalışmasını sağlayıp sağlayamayacağını belirlemek olduğunu söyleyerek başlayalım. En talepkâr olanlar, yalnızca müziğin kalitesi açısından değil, aynı zamanda ve her şeyden önce kokpitte yayılması açısından kusursuz bir sonuç elde etmek isteyebilir.

Bu amaçla, amplifikatör kanallarının nasıl çalıştığını anlamak faydalı olabilir : örneğin bazı modellerde genellikle ses yayılımının gücünü sınırlayan empedans seçenekleri bulunur.

Empedans, sesin alternatif akıma dayanma yeteneğidir. Değeri çok düşükse, hoparlörler amplifikatörden çok fazla akım çekecektir. Tersine, çok yüksek empedans seviyelerinde sesin hacmi zarar görür.

Bunun nedeni güç ve empedans arasındaki ilişkinin ters orantılı olmasıdır. Bu nedenle, bu durumu bilmek önemlidir. Aynı şekilde satın almak istediğiniz hoparlörlerin empedans seviyesini de bilmenizde fayda var.

Amplifikatörün özelliklerini belirledikten sonra, hoparlörün kendisinin boyutlarını ve kurulum derinliğini dikkate almak gerekir. Bu ön değerlendirme, satın aldıktan sonra arabada değişiklik yapmamanızı sağlayacaktır. Bu anlamda doğru bir değerlendirme için carvocal.com dan tavsiye almanızda fayda var.

Bu en acil sorunları çözdükten sonra, ihtiyacınız olan ses türünü düşünmelisiniz. Dengeli bir full range miks için 2 woofer ve tweeter'ın standart kombinasyonunun yeterli olduğunu söyleyebiliriz ancak bazı kişiler daha fazla bas elde etmek için woofer ayarını tercih edebilir.

Arabam için en iyi araç ses hoparlörü hangisidir?

Bu aslında göründüğünden çok daha karmaşık bir soru çünkü birçok faktöre bağlı: sahip olduğunuz araba, seçtiğiniz amplifikatör ve kapasitesi, sevdiğiniz müzik türü ve nasıl dinlemeyi sevdiğinize göre değişir...

ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.