Araç Ses Sisteminizi Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

07-05-2020 02:29
Araç Ses Sisteminizi Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

Şarkıyı Jennifer Lopez veya Tarkan ile birlikte söylüyor gibi hissedebilirsiniz. Araç ses sistemlerinde kurulum hataları sistemden yeterli verimi alamamanızı sağlayabilir. Hatta küçük ayarlamalar ses kalitesini artırmak için yardımcı olabilir. Araç hoparlörlerinden amplifikatörlere kadar, araç ses sistemlerini geliştirmenin birçok yolu vardır. Araç ses sistemlerinde, popüler markaların geniş bir yelpazesi mevcuttur.


Çoğu durumda ses sistemi otomotiv üreticileri için bir öncelik değildir. Kaliteli bir araba satın almış olsanız bile, ses sisteminizi yükseltmeniz gerekebilir. Hoparlörleri değiştirmek size daha net bir ses ve daha sıkı bir bas sunabilir. Sesinizden en iyi şekilde yararlanmanın bir başka yolu da ses dosyalarınızın sıkıştırılmasını azaltmaktır. Dosyalarınızı sıkıştırmak depolama kapasitesini artırır, ancak her şarkının ses kalitesi üzerinde bir etkisi vardır. High-end ses sistemi varsa, bu dinleme deneyimi çok üst seviyelere çıkabilir.


Bir amplifikatör eklemek, ses sisteminizin temiz gücünü artıracak ve bu da kaliteli ses çıkışı üzerinde yüksek bir etkiye sahip olacaktır. Bir amplifikatör, üst düzey ses sistemi kurmanın önemli bir parçasıdır. Bir otomobilin içi, iyi ses kalitesi elde etmek için birçok zorluk sunar. Cam ve malzeme gibi yüzey tiplerinin çeşitliliği ses kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Hoparlörleriniz yanlış noktada kurulursa, sorun daha da kötüleştirebilir. Amplifikatöre doğru frekansta ses yönlendirmek için teybinizde önemli bir faktördür.


İstediğiniz ses sistemi ekipmanlara karar mı verdiniz? Amplifikatörü ve hoparlörleri nasıl bağlayacağınızı ve bunları nasıl monte edeceğinizi bilmeniz gerekir. Ekipman ve kabloları gizlemek için doğru şekilde montaj yapılması gerekir. Burada önemli nokta bu ekipmanları alacağınız yerin sistemi doğru bir şekilde kuracağından emin olun. Öncelikle eksi kablosunu aküden ayırmanız gerekecektir. Daha sonra amplifikatörleri kurmak için en iyi yere karar verin. Güçlü bir subwoofer takıyorsanız bir kapasitöre ihtiyacınız olabilir. Amplifikatörler konumlandırmak için arka kısmında ki pandizot arkaları, ya da ön koltukların alt bölgeleri iyi birer nokta olabilir. Bir başka harika nokta da yolcu koltuğunun altında. Torpido gözününün arkası daha küçük amfiler için uygun olabilir.  Doğru noktaya karar verdikten sonra, amplifikatörü takın ve kabloları bağlayın. Ses sisteminin çalıştığından emin olmak için test etmeyi unutmayın.


Araç ses sistemlerini temiz tutarak muhafaza etmek önemlidir. Sisteminizin bakımlı olması, gelecekte onarım maliyetlerini azaltacaktır. Her ne şart altında olursa olsun sistem kurulumu deneyimli bir ekip tarafından yapılmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.