Araç Navigasyon Sistemi Nedir

16-12-2022 08:55
Araç Navigasyon Sistemi Nedir

Araç Navigasyon Sistemi Nedir

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 16.12.2022
 

Araç Navigasyon Sistemi Nedir?

Navigasyon sistemi, bir sürücünün ayrılmaz bir parçasıdır. Onun sayesinde hem istenilen yere kısa yoldan ulaşmak hem de çevreyi keşfetmek her zaman mümkün. En uygun arabalar bile navigasyonla donatılmıştır. Sadece 15 yıl önce, sıradan araba sahipleri büyük bir yol atlası incelemek zorunda kalırken, birinci sınıf modellerin kabul edilemez bir lüksü olarak kabul edildi.

Bir arabanın navigasyon sistemi, hafızasında navigasyon problemlerini çözen elektronik bir haritaya sahip bir cihazdır. Modern bir GPS navigasyon cihazında, bir veya birkaç ülkenin haritası "eklenir", bu sadece gerekli konumu bulmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tüm yola eşlik ederek engelleri ve yol işaretlerini gösterir.

 Ana kolaylık, otomatik navigasyon işlemi için İnternet'in gerekli olmamasıdır.

Navigasyon ekranı tüm elektronik cihaz sensörleri gibi çalışır: tüm verilerin içinden geçtiği bir döngüye bağlanır. Bu ekranın tek özelliği yansıma önleyici kaplamadır ve bu, bir araba cihazı için onu bir cep telefonundan ayıran temel gereksinimdir. 

Burada, cihazın çalışması için gerekli tüm elemanlar lehimlenmiştir. Mikro devre, RAM ve işlemciye sahip bir mini bilgisayardır. 

GPS Anteni

Belirli bir frekansta uydu dalgalarını alacak şekilde ayarlanmış klasik bir antendir. Kurulum türüne göre çıkarılabilir ve lehimlenebilir, ancak bu sinyal alım kalitesini etkilemez. 

Alınan anten sinyalini işlemek için tasarlanmıştır. Bilgi işlemenin kalitesi ve hızı ile ayırt edilen birçok nesil yonga seti vardır ve uyduya ek olarak modern olanlar yansıyan sinyaller alır. Otomotiv GSP'sinin üç belleği vardır: operasyonel, dahili ve BIOS. RAM, hızlı tarayıcı performansı, veri yükleme ve gerçek zamanlı konum güncellemeleri sağlar. Haritaları, ek uygulamaları ve kullanıcı verilerini indirmek için dahili bellek gereklidir. BIOS belleği, navigasyon programının yükünü depolamak için tasarlanmıştır. 

Diğer şeylerin yanı sıra, navigasyon cihazları diğer cihazlarla senkronizasyon için Bluetooth, bir GPRS modülü ve trafik verilerini almak için bir radyo ile donatılabilir.

Araç Navigasyon Sisteminin Genel Özellikleri

Navigasyon aşağıdaki gibi işleri gerçekleştirir:
"A" noktasından "B" noktasına bir rota döşemek;
Gerekli adresi aramak;
Potansiyel bir rotanın analizi, kısa bir yol aramak;
Yoldaki engellerin erken tespiti (yol onarımı, kazalar vb.);
Güvenlik için karakollar hakkında uyarı;
Seyahat edilen rotanın istatistikleri;
Araç hızının belirlenmesi.

Navigasyon sisteminin içerisinde hazır yüklü olduğu multimedya sistemlerimize gözatmak için buraya tıklayabilirsiniz.

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.