Araç Kaskosu Nedir? Kaskonun Faydaları Nedir?

17-11-2022 18:51
Araç Kaskosu Nedir? Kaskonun Faydaları Nedir?

Araç Kaskosu Nedir? Kaskonun Faydaları Nedir?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 17.11.2022
 

Araç Kaskosu Nedir? Kaskonun Faydaları Nedir?

Kasko sigortası, prim ödenmesini müteakip, aracınızın dolaşımının üçüncü şahıslara (hasara uğrayan) verdiği zararı teminat altına alır. Sigorta primi, poliçenin satın alınması için Sigorta'ya ödenecek tutardır. Sigorta firmaları tarafından serbestçe belirlenir. Bunu toplu olarak veya şirket ile kararlaştırılan taksitlerle ödeyebilirsiniz.

Motorlu kara taşıtı sigortası olan kasko sigortası, sigortayı yaptıran araç sahibinin ve aracının uğrayabileceği zararların karşılanmasını garanti altına alır. Kasko yaptıran araç sahibi, kendisini ve otomobilini trafikte karşılaşabileceği zararlara/ziyanlara karşı güvence altına alır. Kasko sigortasının amacı; sigorta sahibine ait aracın uğrayabileceği zararları karşılamaktır. Kasko sigortası, kanunen "üçüncü şahıs” sayılmayan kişilere verilen zararları kapsamaz. Özellikle, şunlarla ilgilidir:

Kazadan sorumlu araç sürücüsü, eşyalara ve insanlara verilen zarardan; Araç sahibi, intifa hakkı sahibi, mülkiyeti elinde bulunduran alıcı ve kiralanan aracın kiracısı, mala verilen zarardan dolayı;

Kanunen ayrı olmayan eşin, birlikte yaşayanların, üstsoy ve altsoylar ile üçüncü dereceye kadar akraba ve benzerlerinin, yukarıda belirtilen konulardan mala zarardan; Sigortalı şirket ise, ortaklar sınırsız sorumlu ve birlikte yaşıyorlarsa veya masrafları kendilerine aitse, mala gelebilecek zararlardan yukarıda belirtilen hususlar.

Kasko sigortası poliçesinin yıllık bir süresi vardır: Şirket, sizin açık talebiniz olmadan kasko sözleşmenizi yenileyemez. Ancak, sigorta teminatı sona erdiği tarihten itibaren 15 gün boyunca aktif kalır. Teminatın aktif hale gelmesinin koşulu olan, primin ödendiği gün saat 24:00'den itibaren başlar.

Aracın trafiğe çıkmadığı dönemler için poliçeye ara verebilirsiniz (motosikletin tipik kış dönemi örneği). Bu durumlarda, şirkete resmi bir talep göndermeniz gerekir. Kapsam, sizden gelen bir iletişimden sonra yeniden etkinleştirilecektir. Poliçenin askıya alındığı süre boyunca araç dolaşamaz ve prim ödemeniz gerekmez.

Sözleşmeye, örneğin aşağıdakilerden kaynaklanan zararları tazmin eden ek garantiler eklemeyi isteyebilirsiniz:

Küçük çocuklar tarafından sürülen arabanın dolaşımından;
Trafik kazası mağdurlarının nakliyesinden;
Üçüncü şahıslar tarafından yaralanan araç yangınından;
Sürücü kursu olarak kullanılan araçlardan;
Mal yükleme ve boşaltma işlemlerinden.
Taksilerde veya kiralık araçlarda taşınan üçüncü şahısların mallarının zarar görmesi de teminat altına alınabilir.
Kasko konusuna değindiğimize göre size birde otomatik bagaj sisteminden bahsetmek istiyoruz.
Elektrikli bagaj sistemi; uzaktan kumanda, direksiyon altı ve bagaj kapağındaki tuşlar ile kontrol edilebilen bir sistemdir. Bagajı orijinal araç anahtarınızla kolayca çalıştırabilirsiniz. Ekstra bir kumanda kullanmanıza gerek yok. Web sitemizde her araç için bir otomatik bagaj sistemimiz mevcuttur.
İşte sadece bazı ürünlerimiz;
Volkswagen Passat Elektrikli Bagaj Sistemi
BMW X1 F48 Elektrikli Bagaj Sistemi
Mercedes S Elektrikli Bagaj Sistemi
Skoda Octavia Elektrikli Bagaj Sistemi 
Audi A6 C8 Elektrikli Bagaj Sistemi 
Audi A6 C7 Elektrikli Bagaj Sistemi
Ford Focus HB Elektrikli Bagaj Sistemi 
Ford Kuga Elektrikli Bagaj Sistemi 
Peugeot 2008 Elektrikli Bagaj Sistemi
Peugeot 3008 Elektrikli Bagaj Sistemi
Honda CRV Elektrikli Bagaj Sistemi

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.