Araç Hoparlörleri, Çeşitleri ve Farklılıkları 

24-11-2022 21:44
Araç Hoparlörleri, Çeşitleri ve Farklılıkları 

Araç Hoparlörleri, Çeşitleri ve Farklılıkları 

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 24.11.2022
 

Araç Hoparlörleri, Çeşitleri ve Farklılıkları 

Yeni bir arabanın mükemmel ses sağlayan mükemmel bir sistemi varsa, herkes memnun olacaktır. Bununla birlikte, çoğu zaman bu cihazlar, sahibinin müziğin kalitesi hakkındaki fikirlerini karşılamaz. Bu durumda, araç sahibinin mevcut ses sistemini iyileştirmeyi düşünmesi gerekir, ancak çoğu durumda araç hoparlörlerini kendiniz satın almanız gerekir.


Arabalar için tasarlanmış tüm araç ses sistemleri iki türe ayrılır:

Birincisi, tüm hoparlörlerin birbirinden ayrı yerleştirilmesi nedeniyle daha mükemmeldir. Örneğin, iyi bir bileşen araç hoparlörü Focal EC-165K 16cm Hoparlör. Doğru hoparlör yerleşimi, "varlık" efekti elde etmenizi sağlar, yani her enstrümanın sesini duyabilirsiniz. İstenirse, ek olarak birkaç hoparlör ve uygun bir geçiş satın alabilirsiniz. 

Bir koaksiyel sistem, ana hoparlörün gövdesinde bulunan birkaç araç hoparlöründen oluşur. Genellikle bir woofer ve iki veya üç tweeter'dan oluşur. Bu basit sistemin ana avantajları, uygun maliyet ve kurulum kolaylığıdır, ancak ses kalitesi açısından bileşen akustiğinden daha düşüktür.

Ne tür araç hoparlörleri var?

Tüm araç hoparlörleri aşağıdaki tiplere ayrılmıştır:

Arabada düşük frekanslı hoparlörler. Başka bir adı ile woofer'a sahiptirler ve 40 ila 1000 Hz aralığındaki frekansları çoğaltabilirler. Hassasiyetleri 86 ila 90 dB arasında değişir, 200 W'ın üzerindeki yüklere dayanabilirler;

Orta seviye. Göbek adları orta aralıktır, 300 ila 7000 Hz aralığında frekansları yeniden üretebilirler. Bu tipin hassasiyeti 89 ile 93 dB arasındadır;

Yüksek frekans. Ayrıca tweeter'lar veya tweeter'lar olarak da adlandırılırlar, frekansı 2000 ila 3000 Hz arasında yeniden üretirler. Bu tür hoparlörlerin hassasiyeti 90 ila 93 dB arasındadır;

Subwoofer. En düşük basları üretir, frekansı 25 ila 600 Hz arasında yeniden üretir. Hassasiyeti 91 ile 93 dB arasında değişmektedir.

Ayrıca, tüm frekans aralığını yeniden üretebilen basit tasarımlı bir geniş bant hoparlör de bulunmaktadır. Ancak, yukarıdaki tüm hoparlör türlerinin çeşitli kombinasyonlarını birleştirerek bugün iki yönlü, üç yönlü ve diğer akustik sistemler üretirler.

Araç hoparlörleri arasındaki farklar nelerdir?

Her şeyden önce, bu hoparlörler belirli hassasiyetlere sahiptir ve bu hassaslık ne kadar yüksek olursa, ses o kadar iyi ve temiz olur. Arabadaki tüm dinamolar maksimum, anma ve tepe güce sahip olabilir. Sistemin harici gürültü ve hoparlör sistemine zarar vermeden kaç watt'a dayanabileceğini gösterir. 

Carvocal olarak sizlere aracınızda büyük etki yaratacak ve aracınızın ses sistemini yükseltecek birkaç araç hoparlörlerini inceledik. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak size en uygun hoparlörü seçebilir ya da alanında uzman personelimizden aracınız için destek alabilirsiniz.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.