Araç GPS Cihazı Nasıl Çalışır ve Ne Gibi Avantajlar Sunar?

04-11-2022 09:36
Araç GPS Cihazı Nasıl Çalışır ve Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Araç GPS Cihazı Nasıl Çalışır ve Ne Gibi Avantajlar Sunar?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 04.11.2022
Girl in a jacket
 

Araç GPS Cihazı Nasıl Çalışır ve Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Araç GPS'i ile aracın içine karasal konumlandırma teknolojisi ile uyumlu bir alıcı takılarak aracı gerçek zamanlı olarak izlemek mümkündür. Bu, güvenlik ve tasarruf için çeşitli avantajlar sunduğundan, giderek daha popüler bir çözümdür.

Günümüzde bu cihazlar özellikle verimlidir, ayrıca telematik ve acil durum desteği gibi çeşitli ek özellikler de sağlarlar. GPS araç bulucunun nasıl çalıştığını, ne işe yaradığını ve aracınız için seçmenin neden daha iyi olduğunu öğrenelim.

GPS araç takip cihazı nedir?

GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) teknolojisi, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından askeri kullanım için geliştirilen bir tasarıma dayanan bir uydu konum belirleme sistemidir. Bugün, tüm gezegeni kapsayabilen 24 uydu ağı ile özel ve ticari kullanım için de mevcuttur.Araba GPS konumlandırıcının çalışması, radyo sinyallerini, aracın içine yerleştirilmiş cihaz tarafından uzaya gönderilen dalgaları kullanır. Daha sonra en az 4 uydu tarafından yakalanırlar ve Dünya'ya doğru sekerler, ardından alıcı sinyali üç genleştirir ve cihazın tam konumunun elde edilmesini sağlar. Konum koordinatlarda (enlem ve boylam), GPS'in arabanın konumunu dijital bir haritada göstermek için dönüştürdüğü verilerle sağlanır. Bu teknoloji, sürekli izleme sağlamak için hem araç dururken hem de hareket halindeyken aracı gerçek zamanlı olarak izlemenizi sağlar.

Arabalar için GPS bulucu: nasıl çalışır?

Araç takip sistemi, en azından özel mobilite sektöründeki geniş ölçekli uygulamasında oldukça yeni bir teknolojidir. Bu cihaz bir GPS alıcısı ve bir vericiden oluşur, ilki aracın konumunu alırken ikincisi sinyali yayar.

Bu sistemin doğruluğu gerçekten çok yüksek, hatta birkaç metre hata payı ile aracın yerini tespit edebiliyor. Sonuç, Dünya'dan yaklaşık 20.000 km olan uyduların bulunduğu mesafeyi hesaba katarsak olağanüstüdür. GPS tüm dünyada ve hatta hareket halindeki arabalarda veya yüksek hızlarda çalışır. Araç takip cihazının ana uygulamalarından biri sigorta alanındadır, aslında bazı şirketler araca bir GPS cihazının takılmasını önermektedir. Trafik kazası sonrası anlaşmazlık durumunda faydalı destek sağladığı için kasko sigortasından tasarruf etmek için bir çözümdür.

GPS'in varlığı, kazanın dinamiklerini daha kesin ve kolay bir şekilde yeniden oluşturmayı mümkün kılar, olayın hatalarının belirlenmesine yardımcı olur ve sigorta uygulamalarının ele alınmasını kolaylaştırır. Ayrıca, sigortalının kusurdan muaf olduğu durumlarda tazminatın ödenmesinden kaçınarak, ilgili konuların sorumluluklarını belirlemenin zor olduğu şüpheli durumları önemli ölçüde azaltır.

Peki Aracınızda Multimedya Sisteminin İçerisinde GPS Olmasına Nedersiniz?

Evet yanlış duymadınız. Multimedya sisteminizin içeresinde GPS sisteminin entegre olmasına ne dersiniz. Sitemizde tüm multimedya sistemlerindeçıkarırsınız. Hemen dahili entegre multimedya sistemleri mevcuttur. Hem aracınıza daha iyi bir görünüm sağlarsınız hem de sürüş keyfinizi üst sıralara ürünlerimize ulaşabilir ya da alanında uzaman personelimizden destek alabilirsiniz.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.