Araç Amfisi Ses Kalitesini Etkiler mi?

18-03-2021 21:45
Araç Amfisi Ses Kalitesini Etkiler mi?

Aracınızın ses sistemini iyileştirmenin birkaç yolu vardır. Ancak en önemlilerinden biri amplifikatör kullanmaktır. Hoparlörler orijinal araç teypleri ile tam verimlilikte çalışmazlar. Hoparlörler bir amfi yardımı ile doğru güçte ve frekansta çalışabilir.


Sahip olduğunuz araç hangi marka olursa olsun, müziğiniz yol gürültüsüyle sürekli rekabet içinde olacaktır. Hoparlörleriniz, motorun sesi, yoldaki tümsekler ve asfaltın üzerinden gelen lastik sesi  yüzünden duyulmak için mücadele edecek. En iyi çıkışı üretmek için yeterli güce sahip olmadıkları sürece, kaliteli hoparlörler bile yüksek sesli bir aracın içinde yeterli olmayacaktır.


Tek kanallı bir amplifikatör bile çıkışı iyileştirebilir. Ancak, hoparlörlerinizin gerçekten şarkı söylemesini sağlamak için, hoparlörlere ayrı ayrı  güç sağlamak üzere iki veya daha fazla kanal seçin. Düşük güçlü sistemlerde bozulma olmadan yeterli sesi elde etmenin en iyi yolu budur.


Teybinizin ses düğmesini açtığınızda, hoparlörleriniz daha yüksek sese ulaşabilir, ancak ses kayıtlarındaki doğal yükselme ve düşüşle başa çıkmak için yeterli frekans aralığına sahip değillerse, bir müzik parçasının en heyecan verici bölümlerinin olması gereken tınıyı bozacak ve sınırlayacaktır.


Özel bir amplifikatörün gücüyle, iyi bir hoparlör, bir kaydın ortalama ses seviyesinde güçlü bir ses sinyali üretecek. Ancak kayıt içerisindeki ses seviyeleri arttığında yararlanılacak çok daha fazla desibel aralığına sahip olacaktır. Nihayetinde bunun anlamı, doğru miktarda bir kaydın sessiz kısımlarını net bir şekilde duyabilmeniz, aynı zamanda sizi yormadan ve bunaltmadan yüksek sesli kısımlarda netliğin keyfini çıkarmanızı sağlamaktır.


Doğru amfiyi seçebilmek için www.carvocal.com internet sitemizi ziyaret edebilir. 0546 865 86 86 numaralı WhatsApp hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.