Arabalar İçin LED Farlar

15-11-2022 21:22
Arabalar İçin LED Farlar

Arabalar İçin LED Farlar

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 15.11.2022
 

Arabalar İçin LED Farlar

Arabalar her zaman halojen ampullü farlarla donatılmıştır. Üst düzey olanlar, son zamanlarda Xenon farlara sahip oldu. Günümüzde LED teknolojisine sahip farlar ve hatta yepyeni LED'ler mevcuttur. Otomobillerimiz için teknolojik yenilik ve aksesuarlar açısından en önemli yeniliklerden biri, gece sürüşünü iyileştirmek amacıyla tasarlanan ve aynı zamanda sürüş farları ile diğer sürücüleri rahatsız etme sorununu da çözen LED farlardır. 

Araba Farları İçin Önemli Bilgiler

Her araç, her biri bir veya daha fazla önemli işleve sahip birçok ışıkla donatılmıştır. Araba ışıklarının ne olduğunu ve ne için olduklarını görelim. Pozisyon/Far lambaları çok güçlü ışıklar değildir ve yalnızca görüş mükemmel olmadığında, hava kararmaya başladığında veya biraz pus olduğunda aracın görünürlüğünü artırmaya yarar. Pozisyon lambaları yanlardadır ve yansıtıcı camla (reflektörler) geliştirilmiştir. Karayolu Kanunu'nun 153. Maddesi, konum ışıklarının "gün batımından yarım saat sonra, gün doğumundan yarım saat öncesine kadar" veya görüş mesafesinin azaldığı tüm durumlarda açılmasını sağlar. Diğer bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kısa farların yakılmasının zorunlu olduğu söylenmelidir.

Araba farlarında genellikle yansıtıcı optikler olsun ya da olmasın şeffaf cam bulunur. Son zamanlarda, camdan çok daha hafif, darbelere karşı daha dayanıklı, daha hassas ölçülerde üretilebilen ve çizilmeye karşı koruma ile kaplanabilen, aşırı ısınmaya dayanıklı özel plastikler kullanılmaktadır.

Araba far malzemesine ek olarak, ön farlar için tipik projektörler paraboloid yüzeyli, karmaşık yüzeyli veya birleşik yüzeyli olabilir. Bunlar, üretilen ve yansıtılan ışığın nasıl dağıldığını etkileyen yapısal farklılıklardır. Paraboloid yüzey en klasik çözümdür; kısa huzme üstte yansıtılır, ışık huzmesi reflektör tarafından tersine çevrilir. Karmaşık yüzey reflektörü durumunda, ışık huzmelerinin dağılımı o kadar farklıdır ki, yüzeylerin dağılımı ve yönü bir bilgisayar çalışmasının sonucudur.

Işığın üretim şekline gelince (lamba veya ampul), araba farlarının türleri şunlardır: led, ksenon, halojen, lazer. Led ampullerden bahsetmişken aracınıza Photon Acorn H4 Led Xenon Far Ampulü takmak için öncelikle opsiyonel özelliklerini carvocal.com adresinden öğrenebilirsiniz. Şu anda, birçok araba, bir aydınlatma dönüştürme kiti sayesinde bunları monte etme yeteneğine sahiptir.

 Aracınıza led ampül konusunda birçok çözüm üretiyoruz ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.