Araba Motoru Nasıl Yıkanır?

16-11-2022 16:59
Araba Motoru Nasıl Yıkanır?

Araba Motoru Nasıl Yıkanır?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 16.11.2022
 

Araba Motoru Nasıl Yıkanır?

Motor temizliği konusunda her zaman çelişkili görüşler olmuştur: Bazıları motoru suyla temizlemenin zarar verebileceğini savunur; diğerleri performansını optimize etmek için motoru düzenli olarak temizlemenin gerekli olduğuna inanıyor. Birçok durumda olduğu gibi, burada da gerçek arada bir yerde yatmaktadır.

 Özellikle agresif kimyasal ürünler kullanılıyorsa, motorun aşırı ve çok sık temizlenmesinin aslında işlevsellik üzerinde olumsuz etkileri olabileceği anlamında; ancak yağlama sistemi gibi özellikle devre sistemlerinde kir ve dış elemanların birikmesinin tehlikeli tıkanıklıklara ve çeşitli arızalara neden olabileceği de doğrudur. Bu oldukça tartışmalı konunun karmaşıklığı göz önüne alındığında, burada konuyla ilgili bazı pratik ve teorik tavsiyeler vermek tamamen yararsız olmayacaktır.

Motorun nerede yıkanacağı pek çok kişinin hafife aldığı bir konudur, çünkü çevreye serbestçe dağılamayan yüksek kirletici maddeler içeren yağ ve gres kalıntıları nedeniyle her yer bu tür bir işlem için uygun değildir. Bu nedenle motordan çıkan kirlerin çevreye zarar vermeyeceği ve toplanabileceği bir yer seçmek gerekir.

Böyle bir alanın mevcut olmaması durumunda, özel bir araba yıkamaya gitmeniz tavsiye edilir. Nerede olduğunu netleştirdikten sonra, şimdi en önemli kısma, yani temizliğin malzeme olarak nasıl yapılacağına geçelim. İşte bu konuda izleyeceğimiz adımlar;

Motor bölmesini, örneğin yaprakçıklar, ince dallar, çakıl vb. gibi daha büyük yabancı cisimleri çıkararak temizlik için hazırlayın. Başka bir deyişle: elle çıkarılabilen tüm dış unsurların kaldırılması.

Elektrikle çalışan tüm motor bileşenlerini koruyun. Örneğin, tercihen akü çıkarılmalı ve buji, distribütör vb. cihazlar. Tehlikeli bir kısa devreye neden olabilecek su ile temastan kaçınmak için plastik veya su geçirmez yalıtım malzemesi ile kaplanmalıdır. Bununla ilgili faydalı bilgiler ve tavsiyeler araç kılavuzunda bulunabilir.

Su veya temizlik maddelerinin sızması hasara neden olabileceğinden, motorun tüm hava girişlerini alüminyum veya plastikle kapatın.

Arabayı en az 5 dakika çalıştırmak bir sonraki adım olacaktır. Motorun çalıştırılması, motor ısındıkça motordaki yağ ve kir birikintilerinin daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. İlk olarak, bir fırça veya sert kıllı bir fırça yardımıyla, daha belirgin kabuklanmaların ve kir birikintilerinin en azından bir kısmını gidermeyi deneyebilirsiniz.

Bu süreden sonra motor kapatılabilir ve yağdan arındırılabilir. Bu bağlamda, piyasada bu tip temizlik için özel olarak tasarlanmış bazı sprey temizlik ürünleri bulunmaktadır. Deterjan, motorun tüm kritik noktalarına ulaşmaya özen göstererek yukarıdan aşağıya doğru püskürtülmelidir. Bu temizlik maddeleri boyayı aşındırabileceğinden, vücudun boyalı kısımlarına dokunmamasına dikkat edilmelidir. Bu deterjanlara alternatif olarak sıvı yağ çözücü deterjan ve suyu karıştırarak kendiniz bir karışım oluşturabilirsiniz.

Carvocal.com ile Renault, kullanıcılarına sayısız avantaj sunan ve ağ bağlantılı araca giden yolu işaret eden yeni bir multimedya sistemi sunuyor. Clio, Captur, Twingo, Mégane, Talisman, Espace, ZOE ve daha birçok modellerinde de üstün multimedya sistemi sunuyor.

Yeni Renault Megane 3 Android Multimedya Sistemi, daha da basitleştirilmiş kullanımı ve net, 7 inç'e kadar dokunmatik ekranı ile oldukça etkileyicidir. Ürünümüzü ya da daha fazla multimedya sistemlerimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.