Apple CarPlay Nedir? Apple CarPlay Ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

06-08-2022 17:49
Apple CarPlay Nedir? Apple CarPlay Ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Apple CarPlay Nedir? Apple CarPlay Ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 06.08.2022
Girl in a jacket
 

Apple CarPlay, günümüzde araçlarda kullanılan ve sürüş esnasında sürücülere yardımcı olan akıllı bir yardımcı ekran sistemidir. Bu yardımcı akıllı ekran sistemi sayesinde sürüş boyunca telefonunuzu kullanmadan navigasyon ayarları yapabilir, gelen aramaları cevaplayabilir, arama gerçekleştirebilir, sesli yanıt aracılığı ile mesajlarınıza erişebilir ve müzik dinleyebilirsiniz.

En sade tanımıyla Apple CarPlay, araç kullanırken iPhone’unuzla yapmak istediğiniz birçok işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlar. Bu sayede de yola rahatlıkla odaklanabilirsiniz.

Ancak Apple CarPlay uygulamasını kullanabilmek için aracınızda Carplay entegre edilebilen fabrikasyon multimedya yada Carvocal marka kendinden entegreli yada aparat ile entegre edilebilen bu uygulamayı desteklemesi gerekir.Bu sayede aracınızın ekranını iPhone’unuzun ekranına dönüştürebilirsiniz.

Haritalar, ses denetimleri ve takvim etkinlikleri gibi öğelere daha kolay erişim sağlayan Siri önerilerini de tek bir yerden takip etmenize olanak sağlar. Hatta ekranı kullanarak kapı açıcılar gibi HomeKit aksesuarlarınızı bile denetleyebilirsiniz.


 

Apple CarPlay’i Nasıl Bağlayabilirsiniz?

Apple CarPlay’i kullanmak için App Store üzerinden herhangi bir uygulama indirmeniz veya güncellemeniz gerekmez. Apple CarPlay, iPhone işletim sisteminde kurulu şekilde bulunur. Carvocal marka cihazlarımızda ister USB kablosu aracılığıyla ister kablosuz bağlantı aracılığı ile iPhone’unuzu bağlamanız yeterli.

Yalnız bunları yaparken kişisel asistanınız Siri’nin açık olduğundan emin olun . Eğer Siri'nizi etkinleştirmezseniz direkt Carplay'a erişim sağlayamazsınız.

Ardından iPhone’unuzda Ayarlar > Genel > CarPlay’e gidin ve "Kullanılabilir Arabalar”a dokunup aracınızı(cihazınızı) seçin. Daha fazla bilgi için aracınızın kullanım kılavuzundan da yararlanabilirsiniz.

Dilerseniz yazımızla alakalı youtube kanalımızdan carplay detayını paylaştığımız videomuza göz atalım.

 

ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

BİR ÖNCEKİ BLOG YAZIMIZ

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.